Pokud se Vám email nezobrazuje správně, klikněte zde

Novinky v oblasti laserů, optiky, fotoniky a vědeckých přístrojů  |  www.lao.cz

 

Listopad 2012

Vážení,

v listopadovém vydání newsletteru LAO Info bychom Vás v úvodu rádi pozvali na STUDENTSKOU VĚDECKOU KONFERENCI, kterou pořádá VŠCHT v Praze. Dále Vám přinášíme fotoreport z již proběhlé konference - LASER52. Z našeho sortimentu Vám představíme řadu laserů SuperK – kompletní řešení pro generaci superkontinua. Dále představíme novinku v nanotechnologiích - systémy pro přesnou mikromanipulaci a testování mechanických vlastností v mikroměřítku. V rubrice „Zaměřeno na“ bychom Vás v odborném články rádi seznámili s využitím hyperspektrálních kamer pro snímání v dlouhovlnné infračervené oblasti.

S přáním hezkého dne,
Tým firmy LAO

Obsah vydání

Konference

Pozvánka na STUDENTSKOU VĚDECKOU KONFERENCI

FOTOREPORT z konference LASER52

Nanotechnologie

Nová řáda laserů Sapphire s vláknovým výstupem

Lasery

Širokospektrální laserové zdroje - Superkontinuum

Zaměřeno na

Využití hyperspektrálních kamer pro snímání v dlouhovlnné infračervené oblasti (LWIR)

 

Pozvánka na STUDENTSKOU VĚDECKOU KONFERENCI

Ve společnosti LAO víme, jak důležité je podporovat studenty a začínající vědce, a proto bychom Vás rádi pozvali na STUDENTSKOU VĚDECKOU KONFERENCI, která se koná 23. listopadu a jejímž jsme sponzorem.
Konferenci pořádá fakulta chemické technologie VŠCHT v Praze, která se dlouhodobě snaží zprostředkovávat kontakty mezi svými studenty a průmyslovými podniky. Jednou z aktivit spadajících do této oblasti je i každoroční soutěž studentů, na níž prezentují výsledky svých odborných vědeckých prací.

Pro více informací klikněte ZDE

VŠCHT

Konference LASER52

Na přelomu měsíce řijna a listopadu proběhl druhý ročník konference LASER52 a společnost LAO, jako její generální partner, byla samozřejmě u toho. Konference navázala na první ročník, který připomněl 50 let od vynálezu laseru.

Od letošním roku se bude konat pravidelně jednou za rok a jejím cílem bude setkání profesionálů z nejrůznějších oborů, v kterých se k práci využívá laser. Společnost LAO zde rovněž oslavila 20-ti leté vyročí od založení a působení na českém a slovenském trhu.

O tom, že se konference i oslava opravdu vydařily, se můžete přesvědčit v krátkém FOTOREPORTU

Laser52

Novinka - systémy pro přesnou mikromanipulaci a testování mechanických vlastností v mikroměřítku

Novinka – senzory síly, mikro pinzety a mikro manipulátory
Firma LOT Oriel navázala spolupráci se švýcarskou firmou Femto Tools, která se zabývá výrobou a vývojem vysoce přesných nástrojů pro mechanické testování a robotickou manipulaci s objekty v mikro a nano rozsahu. Systémy zahrnují vysoce přesné senzory síly, mikro pinzety s detekcí úchopové síly a mikro manipulátory, ale také potřebné kontrolní jednotky a software. Modulární design umožňuje volbu konfigurace zařízení dle potřeb aplikace a stávajícího vybavení pracoviště.

Senzory síly a mikro pinzety
Senzory síly jsou navrženy pro měření sil od 5 nN až do 10 mN s možností modifikace geometrie koncovky senzoru. Mikro pinzety mohou přesně manipulovat s objekty o velikosti od 1µm do 0.4 mm a zároveň simultánně měřit úchopovou sílu. Produkty jsou z uživatelského hlediska rozděleny do tří skupin:

  • OEM systémy
    OEM systémy jsou určené pro integraci do stávajících měřících a manipulačních systémů.

  • Modulární systémy
    Modulární systémy jsou určeny pro integraci do mikroskopu. Jak mikro pinzeta tak i senzor síly mohou být zkombinovány s vysoce přesnou polohovací jednotkou a pomocí adaptéru umístěny do prakticky libovolného mikroskopu.

  • Samostatné jednotky
    Kompletní systémy jako samostatné jednotky pro specifické aplikace zahrnující kromě senzoru nebo pinzety i tří osou polohovací jednotku, řídící jednotku, software a kameru pro zobrazení vzorku.

Pro více informací klikněte ZDE


Širokospektrální laserové zdroje - Superkontinuum

Představujeme Vám řadu SuperK - kompletní řešení pro generaci superkontinua, která obsahuje laserové zdroje, moduly pro filtraci výstupního spektra a v neposlední řadě unikátní vláknový výstup s achromatickým kolimátorem pro VIS oblast.

Pro více informací klikněte ZDE

Širokospektrální laserové zdroje


Využití hyperspektrálních kamer pro snímání v dlouhovlnné infračervené oblasti (LWIR)

Hyperspektrální snímání má velký význam v biomedicínských, chemických, průmyslových, leteckých a armádních aplikacích. V následujícím článku se zaměříme na hyperspektrální snímání v dlouhovlnné infračervené oblasti (LWIR), jeho vývoj a možné využití v pokročilých aplikacích.

Pro více informací klikněte ZDE

Využití hyperspektrálních kamer

 
 

Dotazy a připomínky zasílejte na adresu ryba@lao.cz.

Editace profilu  |   Přihlášení  |   Odhlášení   |   Pravidla zasílání a ochrana soukromí

Tento newsletter vydává:
LAO - průmyslové systémy, s.r.o.
www.lao.cz